top of page
Ingman Group

Ingman Group on suomalainen perheomisteinen monialakonserni. Yhtiön tavoitteena on luoda pitkäaikaista arvonkehitystä panostamalla yrityksiin, joilla on suotuisaa potentiaalia lähinnä Suomessa ja Suomen lähialueilla.

 

Kohteet vaihtelevat pitkäaikaisista panostuksista tytäryhtiöissä, joissa omistusosuus on yli 50 %, lyhytaikaisiin arvopaperisijoituksiin. Pitkäaikaiset panostukset ovat lähinnä tytäryhtiö- tai osakkuusyhtiömuotoisia, mutta myös muut panostukset voivat olla sekä merkittäviä että pitkäaikaisia siitä huolimatta, että ne eivät saavuta tytär- tai osakkuusyhtiö asemaa.

Yhtiön liikeidea on panostaa lähinnä suomalaisiin, mutta myös yhtiöihin lähialueilla, joiden arvomaailmaan voimme samaistua ja joissa on selkeää kasvupotentiaalia havaittavissa. Tavoitteena on kehittää näitä yhtiöitä olemalla aktiivinen ja pitkäjänteinen omistaja. Aktiivista omistajuutta harjoitetaan hallitustyöskentelyn kautta.

YhtiönrakenneIngman Group -konsernin emoyhtiö on Ingman Group Oy Ab. Ingman Group Oy Ab:lla on neljä kokonaan omistamaa tytäryhtiötä. Ingman Finance Oy Ab, joka hoitaa arvopapersalkun, kehitysyhtiö Ingman Development Oy Ab, viron puolella toimiva Ingman Baltic Sea Finance OÜ ja Kiinteistö Ab Sibbo Solbacka, joka vuokraa erilaisia tiloja rakennuksessaan. Konserniin kuuluu myös tytäryhtiöt Halti Oy ja Etteplan Oyj sekä osakkuusyhtiöt Digia Oyj ja The Qt Company.

YHTIÖ

Organisaatio
IMG_4593

IMG_4593

_MG_2703

_MG_2703

_MG_0044

_MG_0044

_MG_1888

_MG_1888

_MG_0183

_MG_0183

_MG_1987

_MG_1987

IMG_4471

IMG_4471

emiliaovitsippor 156

emiliaovitsippor 156

Organisaatio
Robert Ingman

Toimitusjohtaja

Tina Ingman

Talousjohtaja

Pirjo Akkanen

Henkilöstöpäällikkö

Anette Aalto

Kirjanpitopäällikkö

Tuija Johannes

Kirjanpitäjä

Eve Tihinen

Business controller
 

Emmi Kettunen

Business controller

Jyrki Lapveteläinen

IT asiantuntija

Frank Grönqvist

Hallintoassistentti

Tony Ingman

Salkunhoitaja

Peter Ingman

Neuvonantaja

Lyhyesti historiasta
 

Ingman Groupin toiminta alkoi vuonna 1929 kun Hjalmar Ingman alkoi valmistaa viiliä myytäväksi Helsingin kauppatorilla. Toiminta kasvoi nopeasti poikkeuksena toisen maailmansodan aika. 1950-luvun alussa valikoima laajeni rahkalla, smetanalla ja perinteisellä tuorejuustolla. Yrityksen ensimmäinen varsinainen tehdas valmistui vuonna 1961. Vuosi 1969, jona jogurtin valmistus alkoi, oli ratkaiseva yrityksen tulevaisuuden kannalta. 1970-luvun aikana yritys laajeni yritysostojen kautta ja valikoimaankin tuli uusia tuotteita. Jäätelönvalmistus alkoi Sipoossa 1978. 1980-luku oli menestyksekäs. Kulutus kasvoi miltei kaikissa tuoteryhmissä.


Merkittävä vaihe yrityksen historiassa oli kombinaatiofuusio Hj Ingmanin ja Kotisaaren välillä vuonna 1988, jolloin syntyi Kotisaari-Ingman. Fuusio mahdollisti uuden tehtaan rakentamisen Sipooseen. Kaikki toiminnot keskitettiin uuteen tehtaaseen sen valmistuttua vuonna 1992. 1990-luvun alussa itävienti oli merkittävä. Samaan aikaan hankitun Apetit Pakaste Oy:n toiminta yhdistettiin Kotisaari-Ingmaniin, joka otti nimekseen Ingman Foods Oy Ab. Vuonna 1992 perustettiin liettualainen yritys Ingman Vega. Jäätelönvalmistus alkoi seuraavana vuonna.

Elintarviketoiminnot eriytettiin muista toiminnoista vuonna 2000 ja nimenä säilyi Ingman Foods Oy Ab. Jäljelle jäänyt osa, emoyhtiö, otti nimekseen Ingman Group Oy Ab. Täten teolliset ja muut toiminnot olivat selkeästi erotettu toisistaan. 2000-luvun alussa hankittiin osakkeenenemmistö yrityksestä Åhus Glass. Samana vuonna ostettiin tuotemerkki Sun Ice .

Vuonna 2006 Ingman Foods jaettiin kahtia. Syntyi meijeriyhtiö Ingman Foods Oy Ab ja jäätelöyhtiö Ingman Ice Cream Oy Ab. Tammikuussa 2007 myytiin 30 % Ingman Foods Oy Ab:sta (meijeritoiminta) Arla Foods AB:lle. Arla Foods osti jäljellejääneet osakkeet elokuussa 2008. Jäätelöliiketoiminta vahvisti asemansa idässä laajentamalla toimintaansa Valko-Venäjälle vuonna 2009. Suomen Unilever Oy osti jäätelötoiminnot joulukuussa 2011.Myyntihetkellä Ingman Ice Cream Oy Ab:llä oli vahva asema Baltian maissa, hyvä alku Valko-Venäjällä ja edelläkävijän asema maidottomissa jäätelötuotteissa Pohjoismaissa ja Englannissa.

 

Kesällä 2012 hankittiin enemmistön Halti Oy:stä. Seuraavana vuonna perustettiin kehitysyhtiö Ingman Development. Syksyn aikana hankittiin Etteplan Oyj:n osake-enemmistö. Keväällä 2014 Digia Oyj:stä tuli osakkuusyhtiö. Keväällä 2016 Digia jakautui kahtia yhtiöihin Digia Oyj ja The Qt Company.

Lyhyesti historiasta
Hallitus

Robert Ingman

Puheenjohtaja

Ulrica Holmgren

Marika Ingman

Patrik Ingman

Peter Ingman

Tina Ingman
 
Hallitus
Vuosikertomus
Vuosikertomus

Täältä löydät Ingman Group:in uusin vuosikertomus. Sivu on salasana suojattu. Siirry sivulle tästä.

bottom of page